שנייה על כלים וציוד
ציוד למטבח המוסדי:
בכל פעם שאני מכינה עוגות,
אני מחליפה ומשדרגת את הכלים ואת הציוד שלי.
יש בלאי טבעי עד כמעט חד פעמי לכל עוגה ועוגה.
כשהתחלתי ללמוד לפני כמה שנים את התחום של עוגות הזילוף, היו מעט מאוד ספקים מרכזיים בארץ שייבאו או סיפקו סחורה בהיקפים רחבים, ועוד פזורות בודדות שהיו משווקות חלק מהציוד הנדרש.
לפעמים בשעת לחץ, הייתי נעזרת וקונה חלק מכל אחד שמציע את מה שאני צריכה כדי להשיג את השלם.
היום זה כבר עולם אחר לגמרי.
ישנם ספקים שלמים שמשווקים ציוד למטבח התעשייתי, ויודעים לתת מענה לכל הבקשות והצרכים בטלפון אחד.
זה מתחיל בדברים כבדים:
מתנורי בישול ואפייה ועד לתנורים מיוחדים כמו תנור קומביסטימר, מדיחי כלים תעשייתיים ועוד ציוד כבר,
ועד בפקקים לטיובות, צבעי מאכל, שמנות, קצפות, כלי עבודה וחיתוך, מיכלים, מזלפים, שקיו זילוף וכו'.
היום העבודה קלה יותר מפעם:
גם כנסו כלים חדשים ומדויקים יותר לשוק, גם שבלונות חדשות ומותאמות לכל יד (גם לא מקצוענים), וכמובן שאין צורך בהמתנה ארוכה לציוד הנדרש.
ניתן היום להזמין בקליק אחד הזמנה ארוכה ובאמת של כל הציוד קטן כגדול, ואף בלי טלפון אחד, ולקבל הכל במשלוח עד בית העסק.
אין ספק שאם ימי ההתחלה שלי היו נראים כמ שהיום, היינו עושים עוד המון עוגות וההספק היה פי כמה וכמה.
כל דבר בזמנו… כנראה שכך אמור היה להיות וזה בסדר.
אנחנו לומדים ועושים לפי הזמן ואל לנו להקדים.
לעוד דברים של סמילה אופה קטנה…